Home
S J A N
Massage behandeling
S.T.E.R. - therapie
Magnetiseren
Voor Welke Klachten
Natuurgeneeskunde
Werkwijze
Spiritueel coaching
Tarieven
Contact
Contactformulier
Cadeau bonnen
Interessante links

N a t u u r g e n e e s k u n d e 

Natuurgeneeskunde is een verzamelnaam voor verschillende geneeswijzen zoals: orthomoleculaire geneeskunde, ayurveda, homeopathie, fytotherapie, magnetiseren, acupunctuur, voetreflexologie, mindfullness, bio-resonantie therapie, shiatsu, chiropractie, pitjit,etc.

In de natuurgeneeskunde gaat men ervan uit dat 'lichaam en geest' één geheel zijn. Het doel van de natuurgeneeskunde is om het zelf genezend vermogen te stimuleren. Hierdoor kan het lichaam zichzelf herstellen en voelt met zich meer in balans.

Natuurgeneeskunde is een alternatieve geneeswijze.

Andere termen die ook gebruikt worden zijn complementaire geneeskunde (compleet makend) en additieve geneeskunde (toevoegen aan). Deze begrippen dekken de lading beter dan de term alternatief. De term alternatieve geneeswijze is echter volledig ingeburgerd in onze samenleving. Daarom gebruikt men de term alternatieve geneeswijze i.p.v. complementair of additief.

Wat is Alternatief in de geneeswijze? 

  • Alternatief, omdat er gebruik wordt gemaakt van behandelingsmethoden die binnen de reguliere gezondheidszorg niet toegepast worden.
  • Alternatief, omdat er op een andere wijze wordt gekeken naar de ziekte, gezondheid en de totale mens daarin.
Top
Sjan | info@sjan-peter.nl